TERPLÁN Épületgépészet

TS

Árak

Új kiépítésekre (vízhálózat, központi fűtés) árajánlatot adunk. Kisebb munkák díjazása a munka ideje, a kiszállás távolsága és a felhasznált anyagok alapján történik. Jó tudni előre, mennyibe kerül az adott vízvezetékszerelés, javítás. Írja le a feladatot, lehetőleg fényképekkel, és felbecsülöm Önnek, mennyibe kerül a munka (egy értékhatáron belül).

A vízvezeték szerelés, központi fűtés szerelés óradíja 6000 Ft szerviz jellegű munkák esetén. A munkaidő számításánál az első megkezdett óra egésznek számít, utána negyedóránként 1500 Ft. A kiszállási díj a Szentgotthárd, Körmend, Ják, Szombathely vonalon egységesen 4200 Ft. Kivétel ez alól Vasalja, ahol kiszállási díjat nem számítunk fel.

Szerelvényeket webáruházból? Csak körültekintően!Nem újdonság, hogy az internetes vásárlás még mindig egyre nagyobb részt képvisel a kiskereskedelemben. Ez egyre inkább igaz a víz- és fűtésszerelvényekre is (bojler, kazán, csaptelepek, radiátorok, stb.). Amíg Budapesten dolgoztam, kerültem ezeket a lehetőségeket. A mi szakmánkban ha kell valami, akkor általában azonnal kell. Kellemetlen az előre megbeszélt napon fölhívni a megrendelőt, hogy hiába vett ki szabadságot. Az anyag nincs meg, új időpontot kell megbeszélnünk. Addigra hátha megjön! Sok a szerencsevadász kereskedő cég, aki belistázik mindent, aztán majd megveszi, ha érkezik rá megrendelés.

Viszont a webes árak gyakran jobbak, mint a szerelői árak ugyanazon cégnél. Mit tehetünk, hogy jól járjunk? Fogadjanak meg 5 + 1 tanácsot, ha így akarnak spórolni!

1. Csak olyan terméket vegyünk, amiről 100%-ig tudjuk, hogy jó lesz. Ha ismert gyártó cikkszám alapján azonosítható termékét vesszük alapul, jók az esélyeink.
2. Csak akkor vásároljunk webáruházból, ha nem sürget az idő. Ha késik az áru, ha mégsem azt küldik, az mind napokban mérhető veszteség.
3. Nézzünk utána a cégnek! Sok a pozitív visszajelzés? Szokott lenni negatív is. Mire panaszkodnak? Van, akinek semmi sem jó. De ha ugyanaz a problémája a panaszosoknak, lehet benne valami.
4. Ha van személyes átvétel, az mindenképp bizalom-gerjesztő. Ha nincs, az viszont elég furcsa. Miért nincs? Hagyjuk ott az ilyen céget!
5. Nézzük meg a költségeket! Nem olcsó a posta sem, de némelyik cég egész szép pénzeket kér el csomagolási- és postaköltségként. Így is megéri még?
+1. Mit érdemes egyáltalán az interneten venni? Igazából ez nem is +1. pont, hanem 0. Olyan dolgokra keressünk rá, amit a szaküzletek nem szeretnek raktáron tartani. Mert túl nagy például. Vagy túl sokfélét kellene belőle tartani.